Szkolenie darmowe

Data i godzina

07.06.2023 10:00

Platforma szkoleniowa

Hotel Mercure Szklarska Poręba

Informacje szczegółowe:

Zaproszenie wraz z agendą wydarzenia

Konferencja

"Niemarnowanie żywności w branży HoReCa"

Konferencja poświęcona tematyce niemarnowania żywności oraz warsztat kulinarny w ramach projektu „Rozwój inteligentnych specjalizacji Dolnego Śląska poprzez skoordynowane działania animacyjne w zakresie procesu przedsiębiorczego odkrywania”

Konferencja o niemarnowaniu żywności w sektorze HoReCa

Dnia 07.06.2023 w ramach projektu „Rozwój inteligentnych specjalizacji Dolnego Śląska poprzez skoordynowane działania animacyjne w zakresie procesu przedsiębiorczego odkrywania” odbędzie się wyjątkowa konferencja dotycząca niemarnowania żywności.

Projekt ten powstał po to, aby zapoznać uczestników z niezwykle trudnym, a zarazem bardzo ważnym tematem, jakim jest marnowanie jedzenia. Każdego roku na świecie marnujemy 1,3 miliarda ton żywności. W samej Polsce jest to około 5 ton jedzenia. Liczby te są zatrważające, dlatego organizatorzy zadbają o budowanie świadomości wśród zaproszonych na konferencję gości.

Częścią konferencji będzie panel dyskusyjny na temat marnowania żywności, w którym udział wezmą osoby ściśle powiązane z tworzeniem rozwiązań dla tego zaistniałego na ogromną skalę problemu.  Wśród osób, które podzielą się swoją wiedzą oraz doświadczeniem podczas panelu dyskusyjnego znajdą się takie osoby jak:

  • Tomasz Szuba – Venturis Horeca
  • Norbert Palimąka – Prezes Fundacji ESPA
  • Joanna Kądziołka – Prezes Stowarzyszenia Zero Waste
  • Joanna Aniszczyk – I love to eat
  • Wojciech Tycholiz – Fundacja Mniej Więcej

Oprócz panelu konferencyjnego, na którym wypowiadać się będą eksperci z dziedziny ekologii, uczestnicy będą mogli wysłuchać wykładów zaproszonych specjalistów na temat obecnej sytuacji dotyczącej stanu marnowania żywności w sektorze HoReCa oraz wziąć też udział w warsztacie kulinarnym, zapoznającym ich nieco bliżej z kuchnią w stylu zero waste.

Warsztat kulinarny poprowadzi Sylwia Majcher - autorka pięciu bestsellerowych edukacyjnych książek, które ułatwiają niemarnowanie. Tworzy i realizuje kampanie społeczne wspierające idee food waste i zero waste.

W przerwie konferencji organizatorzy zapewniają poczęstunek, a po warsztacie kulinarnym, zapraszają do wspólnej uczty i dyskusji dotyczącej obecnej sytuacji światowej i tematyki zero waste!

Konferencja odbędzie się dnia 07.06.2023 o godzinie 10:00 w Hotelu Mercure Szklarska Poręba

Ze szczegółami wydarzenia można się zapoznać pobierając poniższy plik PDF:
Zaproszenie wraz agendą wydarzenia

Zapisz się i opłać szkolenie

Fundacja Pretium z siedzibą we Wrocławiu
ul. Żeromskiego 62/2
50-312 Wrocław

NIP 8971811633, REGON 362151230
ING Bank Śląski
87 1050 1575 1000 0090 3167 0798